Sluit menu

Veelgestelde vragen

De meest gestelde vragen vind je hieronder. Staat je vraag er niet bij? Neem dan contact op met onze klantenservice.

Corona maatregelen
Zijn de BLUE Wellnessresorts geopend?

Ja, wij zijn gewoon geopend en je bent van harte welkom. Wij doen er alles aan om jou zorgeloos te laten genieten tijdens je bezoek. Uiteraard hanteren we extra maatregelen waardoor we de veiligheid van een saunabezoek voor je kunnen garanderen.

 

Wat zijn jullie actuele openingstijden?

De openingstijden van onze wellnessresorts zijn ongewijzigd. Wij zijn dagelijks geopend van 10:00 tot 23:00 uur.

Zijn de restaurants geopend?

Ja, onze restaurants zijn geopend voor onze hotelgasten. De horecafaciliteiten van hotels mogen open zijn en gasten voorzien van eten en drinken. Je bent dus van harte welkom in onze horecagelegenheden. Niet-hotelgasten mogen we op dit moment helaas niet ontvangen in onze restaurants en lounges. Het is daarom op dit moment niet mogelijk om als niet-hotelgast tijdens jouw dagje wellness iets te eten en/of te drinken in onze restaurants.

Ik heb wellness vouchers en/of e-tickets, blijven deze langer geldig?

Ja, de vouchers en/of e-tickets waarvan de geldigheid verloopt tussen 16 maart en 1 september 2020 hebben wij automatisch verlengd tot en met 26 december 2020. Je kunt met je voucher en/of e-tickets reserveren via onze website.

Let op! Tickets, vouchers en/of acties van de Wellnessboot welke aangekocht zijn vóór 1 oktober 2020 zijn niet verlengd, tenzij je deze vóór 1 oktober 2020 bij de Wellnessboot hebt verlengd.

Ik heb een behandeling geboekt, gaat deze nog door?

Ja, onze beauty- en massagesalons zijn geopend. Je gereserveerde behandelingen kunnen dus gewoon doorgaan.

Ik heb een Hotelgeschenk voucher, blijven deze langer geldig?

Ben je in het bezit van een Hotelgeschenk voucher van Fletcher hotels waarvan de geldigheid binnenkort verloopt? Neem contact op met het Fletcher Contact- en supportcenter via receptie@fletcher.nl, zij zullen jouw verzoek in behandeling nemen en je informeren of de voucher verlengd zal worden.

Is reserveren noodzakelijk?

Ja, reserveren is noodzakelijk en i.v.m. de maatregelen rondom het Coronavirus zelfs verplicht. Het is niet mogelijk om de BLUE wellnesslocaties te bezoeken zonder vooraf gereserveerd te hebben. Reserveren kan online via onze website. Klik hier om direct te reserveren.

Geldt er een maximale verblijfsduur?

Nee, is er geen maximale verblijfsduur van toepassing.

Ik heb een abonnement, moet ik dan ook reserveren?

Ja, het is voor iedere bezoeker verplicht om je bezoek voorof online te reserveren. Dit is ook van toepassing voor abonnementhouders. 

Binnenkort ontvang je een speciale link om als abonnementhouder te kunnen reserveren. Let op! Dit kan maximaal 7 dagen vooruit. 

Is mijn aankomst- en vertrektijd leidend?

Ja, je opgegeven aankomst- en vertrektijd zijn leidend. Om de rust en ruimte van de 1,5 meter regel probleemloos te garanderen vragen wij je om de opgegeven aankomst- en vertrekttijd aan te houden.

Let op! Vertrek je later dan je opgegeven vertrekttijd zijn wij genoodzaakt om € 10,- per persoon extra in rekening te brengen.

Welke maatregelen zijn er extra van toepassing?

Er zijn extra maatregelen van kracht. Deze kun je op deze pagina vinden en bekijken. Als je een bezoek brengt aan de BLUE Wellnesslocaties ga je akkoord met deze maatregelen/voorwaarden.

Blijven de beauty- en massagesalons geopend?

Ja, onze beauty- en massagesalons zijn geopend. Je gereserveerde behandelingen kunnen dus gewoon doorgaan.

Ik heb een toekomstige reservering staan. Kan deze ondanks de nieuwe maatregelen gewoon doorgaan?

Ja, wij zijn gewoon geopend en kijken er naar uit om jou een heerlijk dagje wellness te bezorgen. Uiteraard hanteren we extra maatregelen waardoor we de veiligheid van een saunabezoek voor je kunnen garanderen. Onze horecagelegenheden zijn geopend voor onze hotelgasten.

Kan mijn reservering zonder hotelovernachting gewoon doorgaan?

Ja, onze wellnessfaciliteiten zijn regulier geopend. Ook onze horecagelegenheden zijn geopend voor onze wellness-hotelgasten. Het zelf mee brengen van consumpties is, zoals gebruikelijk, niet toegestaan.

Reserveren
Ik heb een e-ticket, maar het lukt mij niet om online te reserveren.

Reserveren met een e-ticket kan alleen online via deze pagina. Na het invoeren van jouw unieke e-ticketcode start het reserveringsproces en zal direct de beschikbaarheid van jouw e-ticket getoond worden. 

Kom je er niet uit? Neem contact op met de BLUE Wellnesslocatie van jouw keuze of per mail via info@bluewellness.nl.

Hoe kan ik mijn reservering wijzigen?

Je kunt je reservering wijzigen door telefonisch contact op te nemen met het betreffende Blue Wellnessresort. De receptioniste kijkt dan wat er eventueel mogelijk is om de reservering te wijzigen, in sommige gevallen kan het zijn dat dit niet mogelijk is.

Is reserveren noodzakelijk?

Ja, reserveren is noodzakelijk en i.v.m. de maatregelen rondom het Coronavirus zelfs verplicht. Het is niet mogelijk om de BLUE wellnesslocaties te bezoeken zonder vooraf gereserveerd te hebben. Reserveren kan online via onze website. Klik hier om direct te reserveren.

Hoe ver van te voren kan ik online reserveren?

Het online reserveren van een entree, arrangement en/of behandeling is mogelijk tot maximaal 6 maanden vooruit (op basis van beschikbaarheid). Wil je een datum reserveren die verder in de toekomst ligt? Neem contact op met desbetreffende BLUE Wellness locatie om te informeren naar de mogelijkheden.

E-tickets & vouchers
Waarom is er geen beschikbaarheid als ik met mijn e-ticket wil reserveren, maar wel bij het reserveren van een reguliere entree?

Voor acties, e-tickets en reguliere dagentrees bieden wij dagelijks een bepaalde beschikbaarheid aan. Op deze manier is er voor mensen met en zonder voucher of e-ticket de mogelijkheid om naar één van de Blue Wellnessresorts te komen. Het is dus mogelijk dat bepaalde dagen niet meer te boeken zijn met een e-ticket of actie, maar nog wel met een reguliere dagentree of arrangement. Het is niet mogelijk om een reguliere dagentree te boeken om vervolgens een kortingsbon, e-ticket of voucher te verzilveren. Om teleurstellingen te voorkomen adviseren wij op tijd te reserveren. Op die manier kun je altijd op jouw gewenste dag reserveren.

Mijn voucher is verlopen, kan ik deze verlengen?

Het is niet mogelijk om vouchers en/of kortingscodes te verlengen.

Ik heb een e-ticket van een andere organisatie ontvangen, hoe moet ik reserveren?

Heb je een e-ticket of voucher bij iemand anders dan bij ons aangeschaft? Dan kun je in veel gevallen online reserveren door je e-ticketcode te verzilveren op de startpagina van het reserveringsproces. De code die je moet gebruiken vind je in de meeste gevallen onder of naast de barcode. Op het betreffende e-ticket of voucher staat aangegeven of je wel of niet online kunt reserveren.

De geldigheid op mijn voucher verschilt van de geldigheid op de website. Welke geldigheid is geldig?

De geldigheid op de website is de juiste geldigheid. Onze receptiemedewerkers zullen ten alle tijden de geldigheid van de website aanhouden.

Mijn e-ticket is niet persoonsgebonden, wat betekent dit eigenlijk?

In veel gevallen zijn e-tickets niet persoonsgebonden. Dit betekent dat andere personen ook gebruik kunnen maken van de door jou gekochte e-tickets.

Wanneer ontvang ik mijn bestelde e-tickets?

Vrijwel al onze e-tickets welke je online aankoopt worden direct, digitaal als PDF naar je opgegeven e-mailadres verstuurd. Dit gebeurd zodra wij de betaling hebben ontvangen. Let op! Betaal je met een buitenlandse betaalkaart of met een creditcard? Dan kan het zijn dat de betaling later verwerkt gaat worden door je bank. Je ontvangt de e-tickets pas als de betaling is verwerkt.

Ik heb een voucher met een activatiecode ontvangen. Waar moet ik deze invullen?

Op de homepage van onze webshop kun je direct jouw activatiecode invoeren. Bij het invoeren van de juiste code wordt je automatisch naar de actiepagina doorgestuurd om jouw e-ticket aan te schaffen. Klik hier om naar de homepage te gaan.
 

Ik heb een e-ticket aangevraagd, maar ik heb nog niets ontvangen

Heb je alle stappen doorlopen en alle gegevens goed ingevuld? Is het e-mailadres dat je hebt opgegeven correct? Het kan dan zo zijn dat je e-ticket(s) in je spambox terecht zijn gekomen. Heb je ook je spambox nagekeken en is het al langer dan 30 minuten geleden dat je het e-ticket hebt aangevraagd? Neem dan contact op via onze klantenservice: info@bluewellness.nl (ma t/m vrij) of neem telefonisch contact op met een BLUE wellnessresort (ma t/m zo).

Wat is de levertijd?

Online bestellingen worden als e-ticket per mail toegestuurd, tenzij nadrukkelijk anders vermeld. De levertijd van digitale e-tickets is doorgaans 5 minuten. Afhankelijk van de gekozen betaalmethode kan het langer duren. De e-tickets worden toegestuurd zodra de betaling is ontvangen.

Zijn kortingsbonnen, e-tickets of vouchers voor een wellness entree ook geldig voor een arrangement?

Kortingsbonnen voor een wellness entree zijn alleen geldig voor een wellness entree. Deze kortingsbonnen, e-tickets of vouchers kunnen dus niet ingeleverd worden voor een arrangement of ander product en/of dienst.

Het arrangement of actie is een 'Web only' product. Wat houdt dit eigenlijk in?

Dit arrangement of deze actie dien je eerst online te kopen, je ontvangt dan direct een e-ticket per mail toegestuurd. Na het ontvangen van dit e-ticket kun je reserveren bij de vestiging van jouw keuze. Het is dus niet mogelijk om dit arrangement of actie op locatie te betalen of te reserveren.

Behandelingen
Hoe laat vindt mijn geboekte behandeling plaats?

Behandelingen kunnen plaatsvinden tussen je opgegeven (online) aankomst- en vertrektijd. De behandeltijden worden bij aankomst aan je doorgegeven. 

Kunnen behandelingen gelijktijdig plaatsvinden?

Kom je met meerdere personen, dan doen wij onze uiterste best om de behandelingen gelijktijdig te plannen. Wij kunnen dit echter niet met zekerheid garanderen. De behandeltijden worden bij aankomst aan je doorgegeven.

Kan ik mijn voorkeur voor de behandeltijd doorgeven?

Wij doen onze uiterste best om aan je wensen te voldoen. Echter kunnen wij de tijden niet met zekerheid garanderen. Behandelingen kunnen plaatsvinden tussen de door jou opgegeven aankomst- en vertrektijd. De tijden van de behandelingen worden bij aankomst aan je doorgegeven.

Ik kom iets later dan de aangegeven aankomsttijd, moet ik dit doorgeven?

Indien je een behandeling hebt gereserveerd en niet op de aangegeven aankomsttijd kunt arriveren, dien je dit vooraf tijdig aan ons door te geven. Jouw behandeling kan namelijk al op de door jouw aangegeven aankomsttijd zijn ingepland.

Kan ik een behandeling reserveren zonder gebruik te maken van de sauna- en wellnessfaciliteiten?

Je kunt ook van een ontspannende massage of gezichtsbehandeling genieten zonder saunabezoek tenzij dit nadrukkelijk bij een specifieke behandeling staat aangegeven.

Kan ik op de dag zelf ook nog behandelingen reserveren?

Beauty behandelingen en massages zijn erg populair. We raden je daarom aan om vooraf je gewenste behandeling te reserveren om teleurstellingen te voorkomen. Indien beschikbaar kun je op de dag zelf nog een behandeling reserveren. 

Eten & drinken
Mag ik mijn eigen eten en drinken meenemen?

Het is niet toegestaan om je eigen consumpties te nuttigen bij BLUE Wellness. Alle locaties beschikken over een restaurant en/of horecagelegenheid waar je ieder moment van de dag terecht kunt voor een hapje en drankje.

Ik heb een allergie, hoe kan ik dat doorgeven?

Indien je een allergie hebt, raden wij je aan dit aan tafel door te geven. Heb je een specifieke allergie? Dan raden wij je aan om tijdens het maken van de reservering kenbaar te maken welke allergie je hebt, zodat de koks vooraf kunnen zorgen dat er specifieke ingrediënten in huis zijn om voor jou een heerlijke maaltijd te kunnen bereiden.

Hoe laat vindt de lunch plaats?

Bij BLUE vind je geen massale buffetten maar geniet je a la carte van de uitgebreide (h)eerlijke menukaart. De broodgerechten serveren wij tot 17:00 uur, alle overige gerechten zijn de hele dag door te bestellen tenzij anders aangegeven.

Hoe laat vindt het diner plaats?

Bij BLUE vind je geen massale buffetten maar geniet je a la carte van de uitgebreide (h)eerlijke menukaart. Vanaf 17:00 uur ben je van harte welkom in het restaurant voor het diner. Stel je eigen 3-gangen diner samen uit onze dinerkaart. 

Cadeaukaarten
Kan ik een cadeaukaart ook aan de receptiebalie kopen?

Het is mogelijk om zowel online als aan de receptiebalie een cadeaukaart aan te kopen. Let op! Dit is alleen mogelijk voor cadeaukaarten. Acties zijn, tenzij uitdrukkelijk anders aangegeven, alleen online in onze webshop te koop. Kijk dus altijd goed naar de voorwaarden om teleurstellingen aan de receptie te voorkomen.

Wanneer dien ik mijn kortingsvoucher in te leveren?

Wanneer je in het bezit bent van een kortingsvoucher, dan dien je deze vooraf online te reserveren. Eventuele cadeaukaarten kun je tijdens je bezoek bij de receptie inleveren.

Kan ik een hotelovernachting reserveren in combinatie met mijn wellnessdag?

Jazeker kan dit. Klik hier voor ons actuele aanbod aan wellness arrangementen inclusief hotelovernachting.

Ben je in het bezit van een hotelvoucher of e-ticket? Raadpleeg de informatie op de desbetreffende (actie)voucher. Tip! Reserveer eerst jouw hotelvoucher, vervolgens kun je je dagje wellness op dezelfde data reserveren.

Kan ik een cadeaukaart online verzilveren?

Het is helaas niet mogelijk om een cadeaukaart online te verzilveren. Deze worden op locatie ingenomen/afgewaardeerd. 

Overige
Wat zit er allemaal bij de prijs in?

Wij bieden verschillende entreevormen, arrangementen en behandelingen aan.  Op de website bij jouw gewenste keuze staan onder het kopje 'inhoud' alles vermeld wat er inbegrepen is. Alle overige bestedingen tijdens jouw dagje sauna zijn exclusief en kun je na afloop afrekenen bij de receptie. 

Zijn er speciale damesdagen?

Nee, bij BLUE zijn er geen speciale damesdagen. Alle dagen van de week zijn gemengd.

Mag ik mijn eigen badjas, handdoeken en slippers meenemen?

Tijdens je bezoek kun je gebruik maken van je eigen badjas, handdoeken en slippers. Je kunt deze ook bij de receptie huren. Na afloop mag je de slippers mee naar huis nemen en laat je de was bij ons achter, zo kom je nog meer ontspannen thuis.

Hoe laat vindt de rondleiding plaats?

Bij de receptie kun je informeren wanneer de rondleidingen plaatsvinden. Deze worden op verzoek uitgevoerd door een van de wellnessmedewerkers.

Kan ik kolven tijdens mijn wellnessdag?

Ja, er is bij iedere BLUE Wellnesslocatie een ruimte beschikbaar om te kolven. Voor meer informatie kun je terecht bij de receptie van de desbetreffende locatie.

Zijn de BLUE Wellnesslocaties rolstoel toegankelijk?

De BLUE Wellnesslocaties zijn helaas niet toegankelijk voor minder valide personen m.u.v. BLUE Wellness Trivium. 

Mag ik naar de sauna als ik zwanger ben?

Ook tijdens je zwangerschap kun je genieten van een dagje wellness. Er zijn chter wel een paar zaken waar je rekening mee dient te houden. We raden je in alle situaties af om tijdens de eerste 3 maanden van je zwangerschap een bezoek te brengen aan de sauna. In de laatste 6 weken van je zwangerschap raden we je aan om warme (kruiden)baden te mijden i.v.m. eventuele infecties. Uiteraard geldt ten alle tijden: luister goed naar je eigen lichaam. 

Mag ik badkleding aan tijdens mijn bezoek aan BLUE?

Het dragen van badkleding is alleen toegestaan op de speciale badkleding-mag-dagen.Op deze speciale dagen is het toegestaan om zowel met als zonder badkleding gebruik te maken van alle sauna- en wellnessfaciliteiten. Deze dagen vinden 1x per week plaats bij de BLUE Wellnessresorts in Helmond, Sittard en Wellnessboot Mill. Klik hier om te kijken op welke dag van de week het Badkleding-mag-dag is. Bij BLUE Wellnessresort Leiden, BLUE Wellness Stadspark en BLUE Wellness Trivium is het dragen van badkleding niet toegestaan. Deze vestigingen hebben géén badkleding-mag-dagen en/of ochtenden.

Is het verplicht om badkleding te dragen op badkleding-mag-dagen?

Nee, op badkleding-mag-dagen is het zowel met als zonder badkleding mogelijk om gebruik te maken van de sauna- en wellnessfaciliteiten.

Is er voldoende parkeergelegenheid?

Parkeren voor bezoekers van BLUE Wellness, m.u.v. onze locatie in Leiden, is gratis.

Mag ik mijn mobiele telefoon gebruiken tijdens mijn bezoek?

Bij de BLUE Wellnesslocaties ben je echt een dagje offline. Het is enkel toegestaan om je mobiele telefoon te gebruiken bij de receptie van de wellnesslocatie. Respecteer hierin ook de privacy van andere gasten. De mobiele telefoon dient dus in het kluisje opgeborgen te worden.

Kortingsbonnen en/of e-tickets van Vitae Wellnessresorts
Ik heb nog kortingsbonnen van Vitae Wellnessresorts en/of de Wellnessboot, zijn deze ook geldig bij BLUE Wellnessresorts?

Sinds 1 mei 2019 zijn de locaties Sittard, Helmond en Leiden overgenomen door Fletcher Hotels. Kortingsbonnen en/of e-tickets zijn niet meer geldig bij BLUE.

Vanaf 1 oktober 2020 is de Wellnessboot onderdeel van Fletcher Hotels. Kortingsbonnen en/of e-tickets welke niet verlengd zijn vóór 1 oktober 2020 zijn niet meer geldig bij BLUE.

Ik heb nog een spaarkaart van de Wellnessboot, is deze nog geldig bij BLUE Wellnessresorts?

Spaarkaarten zijn nog in te leveren tot en met de geldigheidsdatum welke vermeld staat op je volle spaarkaart. Niet volle spaarkaarten zijn niet meer geldig en er worden geen nieuwe stempels meer verstrekt.

BLUE Wellness is geopend!

Veilig naar de sauna. Het kan! In onderstaande video laten we zien welke
maatregelen we hebben getroffen om ervoor te zorgen dat jouw bezoek aan BLUE veilig
en verantwoord is.

We verwelkomen je graag.

Bekijk hier alle maatregelen rondom het coronavirus.